Remixes Icon

Remixes

Blaas je song nieuw leven in en krijg toegang tot andere playlists en markten

Remixes Icon

Remixes

Laat je song ook klinken in clubs, in playlists van house-dj’s en op de mainstream radiozenders

Over Remixes

Pure strategie

Een remix kan puur voor de fun zijn, maar meestal gaat er een strategisch plan aan vooraf. Wie graag overal gedraaid wordt, mikt best op verschillende markten.

Remix?

Onze eigen fantasie bepaalt welke kant een remix uitgaat… Werkelijk alles is mogelijk. Het tempo kan afwijken, zangpartijen kunnen worden aangepast of gewoon weggelaten, een andere instrumentatie, enz…

Waarom remixen?

Er zijn verschillende redenen om een remix te maken. Ten eerste, kan het zijn dat je een ouder nummer in een nieuw jasje wilt steken. Maar ook nieuwe songs kun je laten remixen om zo van een Radio Edit een dansversie te maken die dan gebruikt kan worden in discotheken en clubs, of om in de playlist te geraken van een house-dj op één of andere belangrijke radiozender.

Hoe?

Een remix kan op verschillende manieren gemaakt worden. Zeer vaak wordt gewerkt met zogenaamde ‘stems’ van het originele nummer: de ritme- en baspartijen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als basis, om dan de remix op te bouwen met nieuwe instrumenten. Ook de originele zangpartijen worden toegevoegd.

Producers kunnen ook gewoon van nul beginnen, om een volledig eigen interpretatie te geven van het nummer, waardoor je soms bijna een totaal nieuwe song krijgt.

Meer playlists

Met een remix van je single kun je meer playlists bereiken. Radiozenders die bijvoorbeeld enkel dance draaien, gaan nooit je slow programmeren, maar wél de remix versie met een lekkere beat onder.

Ruimer publiek

Wie meer playlists en dus radiozenders bereikt, bereikt ook een ruimer publiek. Remixen gaan ook veel vaker gedraaid worden op fuiven en in discotheken.

Moonrize Productions

muziekproductie
grafisch ontwerp
webdesign

creatie op maat

Elke creatie moet aansluiten bij jouw persoonlijkheid, wat je wil uitstralen en welk doelpubliek je wil bereiken.
Twijfel je nog? Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

Recent

Louisianthe 'Here I Am'